Senaste inläggen

Av Balder - 10 mars 2009 21:33

Hej!

Nu har vi inte skrivit på några dar men min matte har haft mycket att göra på nätterna där hon jobbar och när hon väl vaknar på eftermiddagen så är hon som en zombie ;) Får försöka ta igen lite.

I helgen har jag varit med husse då, och det är rätt kul. Har ju träffat Elvis och jag kan säga att jag har snart växt om honom, hehe. Annars har det väl inte hänt så mycket....

...men...

Min lillhusse Herman ramlade för en stund sen i vår trappa. Vad var det jag har sagt hela tiden. DEN ÄR LIVSFARLIG!!! ...och den ska jag lära mig gå i??? Matte fixa i alla fall en ispåse att lägga på handen efter att ha kollat att han kunde röra handleden och fingrar. Men jag tyckte inte att det räckte med det så jag hoppa upp i lillhusses säng och lade huvudet över handen för att trösta. Sen fick jag slicka bort några tårar oxå. Jag ska ligga här hos honom nu en liten stund för att se till att han har det bra. Han e ju min lekkompis och sådana är till för att tröstas :)


Imorgon ska jag få min andra valpspruta... :( Hoppas att det går bra... Har ju aldrig varit på ett sånt ställe innan. Sist kom väl veterinären hem till Sara när vi fick våra sprutor. Efter det ska vi åka och köpa mer mat. Kan ju behövas eftersom man växer. 49 cm i manken nu (ja, matte tror det, men eftersom jag inte står helt still så vet man aldrig) och 19 kg tung. Kanske får nåt gott oxå när vi ändå är i affären ;) Förresten...är det nån som vet om man behöver nåt speciellt halsband och koppel till utställningar??? Kunde ju vara bra att köpa menar jag när vi ändå ska shoppa :)


Kramisar från Balder

ANNONS
Av Balder - 6 mars 2009 14:56

Hej på er!

Min matte städade som sagt igår. Det var ju inte så kul, men jag försökte göra livet så surt som möjligt för henne medan hon höll på. Vad sägs som att anfalla hennes fötter, eller att hänga mig i hennes kläder. Jag hoppade jämfota av lycka när hon var tvungen att visa mig lite uppmärksamhet. Det blev inte lika roligt när hon skulle ta ut och vädra min bädd och filt på altanen. Jag kan ju se ut på altanen jättebra eftersom det är glasdörrar ut dit...och gissa vem som hade lagt sig på min bädd??? Jo, Picasso min kattbrorsa. Jag började att skälla som bara den och krafsa på altandörren för att säga åt honom att ge sjuttsingen i att ligga i MIN bädd. Jag gick och hämtade matte, men hon bara sa att jag inte skulle skälla på "brorsan". Vi har ju inte varit dom bästa vänner heller och jag trodde att jag kunde skrämma iväg honom genom att skälla och krafsa på glasrutan...men inte då! Han bara låg lugnt och stilla kvar i MIN bädd och glodde på mig precis som han tänkte "vad ska du göra åt detta då? Jag ligger här så mycket jag vill". Om bara matte hade öppnat dörren så hade han fått se på andra bullar. Han e ju ganska skraj för mig annars menar jag ;) Då e han inte så kaxig.

Idag har jag som vanligt nästan sovit hela förmiddagen. Vi gick en kort sväng ner till husses jobb för matte skulle skriva ut lite pappaer till utställningen och posta det. Elvis kom oxå och vi busade en stund :) Matte tycker att jag går sååå bra i koppel nu. Jag går på hennes vänstra sida nästan hela tiden :) När vi kom hem orkade jag nästan inte äta nån mat alls utan gick och lade mig och sov ända tills för en liten stund sen. Då kom husse hem. Han skulle träna. När han låg där på golvet och gjorde sit-ups ville ju jag leka så jag bet i kläderna, i hans knäskydd och lite varstans. Matte fick ta fram mitt märgben igen för att jag skulle låta bli honom ;) Det funkade!!!

Nä, nu ska min matte nog laga lite käk åt oss innan hon åker och jobbar. Tre nätter har hon framför sig så det blir husse som får ha huvudansvaret för mig...det ska nog gå bra.


Kramar Balder

ANNONS
Av Balder - 5 mars 2009 13:48

Tjena!

Idag var jag piggelin kl sju så matte fick gå upp med mig trots att familjen hade sovmorgon. Jag gick ut, gjorde det jag skulle sen fick jag mat. Det är ju gott med mat och så, men det är mycket roligare om matte står bredvid mig eller ännu hellre matar mig. Då viftar jag på svansen så det står härliga till :) Efter maten ville jag sova igen. Jag är såååå morgontrött egentligen. Sagt och gjort. När de övriga i familjen hade gått gick vi upp och lade oss igen. Vi sov till elva. Ja, jag hade kunnat sova mycket längre men matte tyckte att det var nog. Hon skulle ju fixa o förbereda maten till mig. Jag följde motvilligt med ner på nedervåningen. Jag gäspade vet inte hur många gånger. Men det tar ju en timme för maten att bli klar så då var det dags för mysstund i soffan. Efter att jag ätit kom husse hem och åt lunch med oss :) Han hade med sig några mattor som vi ska lägga i trappan så att jag kanske lär mig att gå ner själv. Matte orkar snart inte bära mig. Hon säger att hon märker skillnad för varje dag som går. Jag å andra sidan tycker det är bra att hon får bära mig så att hon får träna lite ;) Förresten ska väl inte detta komma som en överraskning. Hon visste ju att jag skulle bli stor. Får se hur det går när jag väger

70-80 kg...risken är väl att om jag inte kan gå i trappor då så får jag väl slafa på nedervåningen...helt själv... :(  Nä, det är nog bäst att jag lär mig det här.


Matte säger ju att vi kanske ska åka till Norge på utställning men hon har inte fått nån bekräftelse på hotellbokningen än. Hoppas, hoppas att den kommer snart. Vill ju så gärna träffa mamma Vilda, pappa Frippe, brorsan Cash och systrarna Nova och Cola. Tänk vad vi kommer att busa då ;)

Detta är oxå min mattes sista lediga dag. Imorgon börjar hon på sitt vanliga schema. Undrar hur trött hon kommer att vara då??? Husse får ju oxå vänja sig att gå ut med mig på natten eftersom matte är borta.  ÄVEN när han ska jobba ;)

Nä, nu MÅSTE verkligen min matte städa...hon har inte tid att skriva åt mig mer.


Kärleksbett från Balder

Av Balder - 4 mars 2009 13:42

Hej!

Igår fick jag ett märgben av matte. Det var smaskens. Jag är inte säker men jag tror jag fick det så att hon kunde vika tvätten ifred. Jag gillar ju annars att bita i kläder och sånt :)

Jag morrade ett par gånger till igår när hon flyttade mig i soffan...men OJ va arg hon blev då. Hon sa NEJ!!! och så var det raka vägen ner på golvet. Idag har jag skött mig betydligt bättre....än i alla fall ;) Har i princip sovit hela dan. Jag har inte ens ätit lunch än för jag bara sover. Tror att matte väcker mig snart.

Medan jag sov försökte hon klippa klorna igen så att jag vänjer mig. Jag märkte ju ganska omgående vad som var i görningen så då vaknade jag till. Jag morrade till och med åt matte...men då sa hon NEJ!!!! igen och jag blev lite spak och vågade inte morra mer. Matte låter mig inte komma undan. Det kändes lite bättre efter ett tag :( 

Ni kanske tycker att min matte klipper klorna på mig väldigt ofta??? Det gör hon oxå...fast hon tar bara liiiite varje gång. Allt för att jag ska vänja mig. Får se om jag gör det NÅGONSIN. Men jag har lovat att inte morra åt henne mer :)

Kramar på er

Balder

Av Balder - 3 mars 2009 17:09

Hallojsan!

Idag har matte tränat mig på att inte morra och gläffsa åt henne när hon vill flytta mig i soffan. Jag tror nämligen att den bara är MIN :) Fick lite tips från mattar som har några syskon till mig. Hon har flyttat mig i soffan och när jag morrade fick jag raskt gå ner från favvostället :( Detta upprepades ett antal gånger och jag kan säga att jag blev ganska så sur...men det var ju inte så roligt att behöva gå ner heller så vad gör man? Så nu sist när hon flyttade mig morrade jag inte alls och då fick jag ligga kvar i soffan som belöning. Det gillar jag.

Matte har anmält mig till en valpkurs som börjar snart. Hon tror jag behöver det...undrar varför... ;) Tanken är nog att jag ska ha fått lite hyfs till utställningen i Norge. Hon vill ju inte skämmas heller.

Idag gick vi en prommis till husses jobb igen. Jag gick jättefint tyckte matte förutom i backen från vårt hus ner till vägen. Jag e ganska stolt själv :) Elvis var där oxå så det var ju kul. Vi busade lite sen hade vi följe hem en bit.


Nospussar, morr och valpbett

Balder

Av Balder - 2 mars 2009 18:56

Hej hoppsan!

Idag skulle matte och jag bara slappa...ja, kanske en promenad till husses jobb då. Men på morgonkvisten ringde mattes vännina o frågade om dom kunde komma på besök. Alltså hon och deras minsting Elliot. Han gillar mig verkligen men han är rädd för mig på samma gång...konstig prick. jag ville ju jättegärna leka med honom och så, men han bara gömde sig bakom sin mamma. Han e ju bara 5 år så det kanske inte e så konstigt. Men det är bäst han vänjer sig för jag blir ju inte mindre för varje vecka hehe.

Idag har det snöat igen! När jag går ut nu för tiden så håller jag mig inte till min "vanliga" runda. Nej, det är mycket roligare att gå på upptäcksfärd. Jag går runt carporten och in på grannens tomt där inte matte kan se mig. Himla kul när hon ropar på mig och jag låtsas att inte höra hihihi. Matte behöver nog öva "kom hit" med mig. Får se om jag tänker lyssna imorgon ;)

Sara mailade oxå om en utställning i Norge. Matte blev jättesugen på detta. Men samtidigt är hon lite orolig eftersom hon inte har haft nån hund innan och vet ju inte riktigt hur det går till. Hon e ju orolig att jag inte ska uppföra mig, men jag är ju ALLTID så lydig ;)

Nu har jag fått tugga på grisörat medan matte har skrivit. JÄTTEGOTT!!!

Massa nospussar på er Balder

Av Balder - 1 mars 2009 20:00

Hej!

Idag var det vägning. 15,3 kg. Dom försökte även mäta manken och dom tror att den var 45 cm.

Idag har jag varit jättetrött. Det är nog efterverkningarna efter gårdagens middag hos matte o husses vänner. Vi kom hem vid tolv och jag o matte gick o lade oss med en gång. Jag sov till halv sju!!! Det har jag inte gjort innan. Sen har jag varit trött resten av dan. Bara ätit, varit ute och sen sovit. Ja, lite bus har jag hunnit med. Matte kallar mig för Balder Bus nu för tiden ;)

Nä, eftersom det inte hänt så mycket idag så tror jag att jag går o lägger mig.....

Zzzzzzzzzzzzzzzz

Av Balder - 28 februari 2009 16:45

Hejsan svejsan!

När matte kom hem idag från jobbet blev jag jätteglad :) Jag gick och lade mig med henne och sov till tjugo i tolv...myyyysigt! Fick ju sova i hennes säng ju :) Sen var det dags för lunch, sovstund igen och sen...kloklippning!! Idag var jag verkligen inte medgörlig. Det gick åt mängder av godis för att detta skulle gå att genomföras...Ändå har matte inte klippt för mycket en enda gång! Men jag gillar det inte. Hörde att hon pratade om att man kanske skulle klippa nån klo varje dag för att jag skulle vänja mig. Bläää!!! Jag blir ju inte mindre för varje vecka heller så det blir svårare och svårare för henne. Jag känner ju oxå att hon inte gillar att göra det och det gör ju inte mig lugnare :( Nån som har nåt tips????

Sen gick jag och husse på en liten promenad och hälsade på Elvis. Det var kul som vanligt och när jag kom hem stupade jag i sängen. Sååå trött!

Ikväll ska vi till husse o mattes vänner på middag. Det ska bli spännande!

Pussar på er...Balder

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se